Bestuursrecht

Bestuursrecht

Er zijn in Nederland verschillende overheidsinstanties die dagelijks besluiten nemen. Deze besluiten hebben soms grote gevolgen voor burgers, zowel positieve als negatieve. Bent u het niet eens met een besluit van een overheidsinstantie? Dan kunt u hiertegen in bezwaar en/of beroep. Wij staan u tijdens dit proces met daadkracht bij.

Wat is het bestuursrecht?

Het bestuursrecht gaat over alle juridische zaken tussen burgers en de overheid. Dit kan over verschillende situaties gaan. De meest voorkomende juridische conflicten tussen burgers en de overheid gaan over:

Een conflict hebben met de gemeente, het UWV of een andere overheidsinstantie kan erg intimiderend zijn. Juristen in dienst van de overheid communiceren niet altijd op een manier die voor iedereen te begrijpen is. Een advocaat die gespecialiseerd is in bestuursrecht helpt u om de juiste stappen te zetten en het gewenste resultaat te bereiken.

Wat doet een advocaat bestuursrecht?

Een advocaat bestuursrecht staat u bij als u een conflict heeft met een overheidsinstantie. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat uw bijstandsuitkering wordt stopgezet, of omdat uw woning wordt gesloten.

Een advocaat bestuursrecht zal een gesprek met u inplannen om het verhaal duidelijk te krijgen.
Vervolgens vraagt de advocaat het onderliggende dossier op.
Daarnaast zal de advocaat een bezwaarschrift voor u opstellen met de juiste relevante wetgeving.

Er wordt dan aan de hand van uw verhaal een juridische onderbouwing opgesteld en toegevoegd aan het bezwaarschrift. Zo vergroot u de kans op een gegrond bezwaarschrift.

Ook staat een advocaat u bij tijdens de hoorzitting. Samen met u wordt dan het bezwaarschrift mondeling toegelicht.
Als laatste zal de advocaat de beslissing op uw bezwaarschrift of de uitspraak aan u verduidelijken.
De advocaat zal de mogelijke vervolgstappen in uw zaak met u bespreken.

Bij Ratio Advocatuur zien we de bijstand die we u bieden als een samenwerking: u heeft de feiten, wij hebben de juridische kennis.

Bestuursrecht advocaat toevoeging

Bent u het niet eens met een besluit van een overheidsinstantie, bijvoorbeeld over uw arbeidsongeschiktheidsuitkering? Dan zijn de belangen vaak groot. Het is belangrijk dat u hierbij goede juridische ondersteuning krijgt.

Wij kunnen ons voorstellen dat u bij een advocaat direct denkt aan hoge kosten. Dit hoeft niet zo te zijn! Als uw jaarinkomen onder de €30.000,- (alleenstaand) of €42.400,- (samenwonend) is, komt u in aanmerking voor een toevoeging: het ene deel van de kosten wordt dan betaald door de overheid, voor het andere deel betaalt u in sommige gevallen een (kleine) eigen bijdrage.

Wilt u hier meer over weten? Wij vertellen u graag meer over de kosten.

Bestuursrecht advocaat in Rotterdam

Bent u op zoek naar een bestuursrecht advocaat in Rotterdam? Neem dan contact op met Ratio Advocatuur. Wij staan klaar om u te helpen met uw bestuursrechtelijke zaken. Bel ons op 010-7009786 of vul ons contactformulier in voor een gratis intakegesprek. Wij nemen dan op werkdagen binnen 24 uur contact met u op.

Bij Ratio Advocatuur streven we ernaar om complexe juridische zaken eenvoudig en begrijpelijk te maken. Wij zijn er om u te helpen om de juiste stappen te zetten om het gewenste doel te bereiken.

Pauline Ros

Pauline Ros heeft zich gespecialiseerd in het bestuursrecht


Zij is altijd werkzaam geweest op het rechtsgebied Sociale Voorzieningen en Sociale Verzekeringen. Daarnaast is zij zich gaan focussen op de kinderopvangtoeslagaffaire en overige besluiten van de overheid. Pauline heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd: Sociale voorzieningen en Strafrecht.

Uiteraard behaalt Pauline de benodigde opleidingspunten op ieder geregistreerd gebied.

Pauline Ros is bereikbaar op 06 – 30212 491.