Huurrecht

Advocaat voor huurrecht

Het huurrecht is een complex rechtsgebied dat de relatie tussen huurders en verhuurders regelt, of het nu gaat om woonruimte of bedrijfsruimte. Bent u het niet eens met uw huurverhoging, heeft uw huurder een huurachterstand of ervaart u overlast door uw buren? Ratio Advocatuur begeleidt u in alle aspecten van huurrecht, waarbij we uw rechten en belangen beschermen.

Wat houdt huurrecht in?

Het huurrecht omvat de wetten en regels die van toepassing zijn op huurovereenkomsten voor zowel woonruimte als bedrijfsruimte. Het huurrecht beschermt de rechten en plichten van huurders en verhuurders.

De belangrijkste onderdelen van het huurrecht zijn:

 • Huurcontracten
  Een huurcontract is de basis van de huurverhouding tussen een huurder en een verhuurder. Het bevat essentiële informatie zoals de huurprijs, de duur van de huurovereenkomst, de rechten en verplichtingen van beide partijen, en eventuele specifieke bepalingen met betrekking tot het gehuurde pand. Mr. Visser kan u adviseren bij het opstellen of beoordelen van huurcontracten om ervoor te zorgen dat uw belangen worden beschermd.
 • Huurprijzen en betalingen
  In sommige gevallen bevat het huurrecht regels over de huurprijs. Het bepaalt voor woningen en sommige soorten bedrijfsruimten ook wanneer en hoe een huurverhoging kan worden doorgevoerd en onder welke omstandigheden huurders recht hebben op huurverlaging, bijvoorbeeld bij gebreken aan het gehuurde pand.
 • Onderhoud en gebreken
  Het huurrecht verdeelt ook de verantwoordelijkheid voor onderhoud en herstel van gebreken vast. Verhuurders zijn verplicht om het gehuurde pand in goede staat te houden en om ernstige gebreken te verhelpen. Sommige gebreken moeten echter door de huurder worden verholpen. Huurders in sommige gevallen de huur op te schorten als de gebreken niet worden opgelost.
 • Beëindiging van de huurovereenkomst
  Het huurrecht bevat regels over hoe een huurovereenkomst kan worden beëindigd, zowel door de huurder als de verhuurder. Dit omvat onder andere opzegtermijnen, redenen voor beëindiging en eventuele vereiste juridische stappen.

Waarom heeft u een huurrechtadvocaat nodig?

Het huren van een woning of bedrijfsruimte kan leiden tot complexe juridische situaties en geschillen. Om verschillende redenen is het verstandig is om een huurrechtadvocaat in te schakelen:

 1. Bescherming van uw rechten
  Of u nu huurder of verhuurder bent, het is van belangrijk om uw rechten te begrijpen en te beschermen. Mr. Visser kan u helpen om te zorgen dat uw belangen worden gewaarborgd en dat u zich aan de wet houdt.
 2. Oplossen van geschillen
  Geschillen tussen huurders en verhuurders komen vaak voor. Of het nu gaat om onbetaalde huur, gebreken aan het gehuurde pand, of geschillen over huurverhogingen, Mr. Visser heeft de expertise om geschillen op te lossen via onderhandelingen of juridische procedures.
 3. Juridisch advies
  Een huurrechtadvocaat kan u voorzien van deskundig juridisch advies bij het opstellen of beoordelen van huurcontracten, het omgaan met geschillen en het navigeren door complexe huurregelgeving.

Onze expertise

Mr. Visser heeft diepgaande expertise in huurrecht. We bieden u uitgebreide juridische ondersteuning op dit gebied. We bespreken enkele specifieke gevallen waarin we u kunnen helpen.

Huur niet betalen bij gebreken

Als huurder heeft u het recht om de huur op te schorten als er ernstige gebreken zijn aan het gehuurde pand die niet worden opgelost door de verhuurder. Wij kunnen u adviseren over de juiste stappen om te nemen om dit correct te doen en kunnen u vertegenwoordigen als u juridische stappen moet ondernemen.

Minder huur betalen bij gebreken

In sommige gevallen kunt u als huurder recht hebben op een verlaging van de huurprijs als er gebreken zijn aan het gehuurde pand. Wij kunnen u helpen bij het berekenen van het bedrag dat u minder moet betalen en u adviseren over het vorderen van huurprijsverlaging.

Advocaat huurrecht bij bedrijfsruimte

Voor ondernemers die bedrijfsruimte huren, kunnen huurgeschillen ernstige gevolgen hebben voor hun bedrijfsvoering. Onze advocaten begrijpen de specifieke behoeften van ondernemers en kunnen u bijstaan bij geschillen met betrekking tot bedrijfsruimte.

Wat kost een advocaat huurrecht?

De kosten van het inschakelen van een huurrechtadvocaat variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de complexiteit van uw zaak en de specifieke diensten die u nodig heeft. Bij Ratio Advocatuur streven we ernaar om transparant te zijn over onze tarieven en zullen we met u samenwerken om een passende en betaalbare juridische oplossing te vinden.

Advocaat huurrecht pro deo

Iedereen heeft recht op juridische ondersteuning, ook als u niet in de gelegenheid bent dat te betalen. Als uw jaarinkomen lager is dan een jaarlijks door de Raad voor Rechtsbijstand te bepalen, komt u in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand. De overheid betaalt in dat geval uw juridische kosten, onder voorbehoud van eigen risico. We vertellen u er meer over op onze kostenpagina.

Juridisch advies bij huurrecht

Als u juridische bijstand in Rotterdam nodig heeft op het gebied van huurrecht, staan we klaar om u te helpen. Uw rechten en belangen verdienen professionele bescherming. Neem vandaag nog contact met ons op om een vrijblijvend consult in te plannen, waarbij we uw zaak zullen bespreken en u adviseren over de beste stappen die u kunt nemen.

Maurits Visser

Maurits Visser heeft zich gespecialiseerd in het arbeidsrecht en vastgoedrecht


Nadat Maurits was beëdigd tot advocaat heeft hij zich verder gespecialiseerd in het arbeidsrecht en huurrecht. Maurits heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd: arbeidsrecht, huurrecht en strafrecht.

Uiteraard behaalt Maurits de benodigde opleidingspunten op ieder geregistreerd gebied.

Maurits Visser is bereikbaar op 06 – 25 00 5791.